Vinnare i PTS innovationstävling!

Omnitor är vinnare i PTS innovationstävling!
Omnitor är en av 14 vinnare i Post- och telestyrelsens (PTS) tävling ”Innovation för alla”. Vinnarna får dela på totalt 13,4 miljoner kronor i finansiering för att göra verklighet av sina projekt.

Temat för tävlingen var ”Nåbar för alla”. Omnitor ska utveckla produkten eCweb, vilket är en webrtc lösning som tillåter totalkonversation direkt i din webbläsare. Det innebär röst- och videosamtal och datakommunikation i realtid, direkt i webbläsaren.

Omnitor ska utveckla en produkt som fungerar som en bra och enkel kommunikationslösning för döva, hörselskadade och personer med språkstörning med vilken de lätt kan kommunicera i realtid med offentliga och privata institutioner och bolag. Att kommunicera via webbläsaren öppnar upp för alla verksamheter som vill uppnå ökad tillgänglighet på marknaden.

I innovationstävlingen efterfrågades lösningar som gör det enklare för alla att, oavsett funktionsförmåga, komma i kontakt och kommunicera med offentliga och privata verksamheter.

Kraven i tävlingen var bland annat, att projektet tydligt adresserat behovet hos personer med funktionsnedsättning och att det var en innovation som utformades efter ”Design för alla”. Design för alla är ett koncept där produkter utformas för att inkludera så många olika människor som möjligt.

För ytterligare information, var vänlig kontakta:
Henrik Due, VD
Tel: +46 (0)70 9 24 44 01